Blog > Schoonmaak en onderhoud tips voor keramische wandtegels en vloertegels
Na de ingebruikname van uw wand- en/of vloertegels is het wel zo verstandig om deze regelmatig te onderhouden voor langdurig genot. Deze toelichting is van toepassing op normale en porcelanato keramische tegels. Deze tips gelden niet voor natuursteen, composiet e.d.

Regulier onderhoud tegels

Voor wandtegels en vloertegels zijn verschillende onderhoudsadviezen van toepassing.

Vanuit Tuijp Keuken & Bad bevelen wij diverse onderhoudsproducten van Möller Stone Care aan. Onderstaand belichten wij een aantal producten welke u kunt gebruiken voor het beste onderhoud van uw tegels.

HMK P324 / P24: Edelzeep vloerzeep

HMK P324 / P24 Edelzeep - vloerzeep is een mild reinigingsproduct op basis van natuurzeep (concentraat) voor het dagelijks onderhoud van vloeren. De zeer actieve bestanddelen zorgen voor een snelle en grondige reiniging en verzorging van alle oppervlakken van natuur- en kunststeen, vloeren van cotto, baksteentegels, kleitegels, klinkers en niet geglazuurde tegels. De natuurlijke verzorgingsbestanddelen zorgen voor een optimale kleur en structuur van de vloer. P324 is speciaal afgestemd op het gebruik voor natuur- en kunststeen en geeft zowel muur- als vloeroppervlakken een glanzend aanzien. Bij regelmatig gebruik worden de behandelde vloeren minder gevoelig voor vlekken en kunnen gemakkelijker worden onderhouden. Door de wateroplosbare bestanddelen worden grauwsluiers voorkomen en blijven er op het materiaal geen lagen (bijv. kalkzeepresten) achter. Dit product is alleen binnenshuis te gebruiken.

HMK R159 / R59: Tegel- en sanitairreiniger

HMK R59 is een speciaal reinigingsmiddel (concentraat). Het product verwijdert kalkaanslag, vuil, urinesteen, zeepresten en lichte cementsluiers van geglazuurde en niet geglazuurde tegels, keramische tegels en baksteentegels in sanitaire en natte ruimten. Vuile tegelvoegen worden weer schoon. Dit middel is zowel binnenhuis en buitenshuis toe te passen.

HMK P315 / P15: Onderhoudsreiniger voor porcelanato

HMK P315 / P15 is een milde, geconcentreerde zeepreiniger. De zeer actieve bestanddelen zorgen voor een snelle en grondige reiniging en verzorging van fijn keramiek met een natuurlijk, geslepen, gepolijst of geglazuurd oppervlak. De natuurlijke verzorgingsbestanddelen zorgen voor een optimale kleur en structuur van het behandelde materiaal. P315 is speciaal afgestemd op het gebruik voor porcelanato en geeft zowel wand- als vloeroppervlakken van fijn keramiek een glanzend aanzien. Bij regelmatig gebruik worden de behandelde vloeren minder gevoelig voor vlekken en kunnen gemakkelijker worden onderhouden. Door de water oplosbare bestanddelen worden grauwsluiers voorkomen en blijven er op het materiaal geen lagen (bijv. kalkzeepresten) achter. Dit product is alleen binnenshuis toepasbaar.

HMK R157 / R57: Intensieve tegelreiniger

HMK R157 / R57 is een speciaal, geconcentreerd reinigingsmiddel. Het product verwijderd olieachtige en vettige lagen, resten van onderhoudsmiddelen, bouwvervuiling en licht cementsluiers van geglazuurde en niet geglazuurde tegels, porcelanato, cotto-, baksteentegel-, kleitegel- en klinkeroppervlakken. Gepolijste oppervlakken worden niet aangetast. Dit product kunt u binnens- en buitenshuis aanbrengen.

bron: Möller Stone Care

datum: 08-01-2016
Wat kost een nieuwe badkamer?
Waarom een Quooker kokend waterkraan?