Uw warmtevoordeel bij een tegelvloer?

Vul hieronder uw huidige vloerkeuze in en wij berekenen het verschil!

Bereken het verschil

Vloerverwarming? Iets anders dan tegels is onzin!

Er is door diverse tegel gerelateerde personen en bedrijven geconstateerd dat hout, vinyl, vloerbedekking en vergelijkbare vloerafwerkingen werken als een glaswoldeken rond een kachel; de warmte wordt tegen gehouden. Tegels zijn de ideale warmtegeleiders. Wanneer je als consument kiest voor een alternatief bovenop je (warmtepomp) vloerverwarmingssysteem, bega je een lange termijnvergissing.

Hoe komen wij aan deze informatie? Lees de testresultaten uit het onderzoek van de Duitse firma Schluter hier.

Heel Nederland 'aan de warmtepomp'

Het directe gevolg van het gebruik van de energietransitie en de opkomst van de warmtepompen is het gebruik van lagere watertemperaturen. Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur wordt een watertemperatuur gecreëerd tussen de 30 en 38 graden Celsius. Deze temperatuur ligt een stuk lager dan de vroegere vloerverwarming- aanvoertemperatuur, wat betekent dat de warmte die door warmtepompen 'van buiten' wordt gehaald, onvoldoende energie levert om flink te stoken. Het is dus van cruciaal belang dat:

  1. de juiste verwarmingsleidingen worden aangelegd volgens de laatste technieken en;
  2. dat er geen verlies wordt geleden doordat op het verwarmingssysteem in feite een 'isolatie' wordt aangebracht in vinyl, tapijt, of hout.

Vanwege de subsidies op warmtepompen staan deze nu extra in de belangstelling. Daarom is het als consument heel belangrijk om optimaal gebruik te maken van deze geringe lagere verwarmingstemperatuur.

Benieuwd naar het warmtevoordeel voor jouw unieke situatie? Bereken het verschil

Waarom kiezen voor tegels?

Er zijn meedere redenen te noemen waarom de consument zou moeten kiezen voor tegels in plaats van hout, vinyl, vloerbedekking, of een ander alternatief. Wij hebben er hieronder een paar voor je op een rijtje gezet.

  • Uit onderzoek blijkt dat een traditionele 'in gefreesde' vloerverwarming in combinatie met tapijt, linoleum, en houten vloerbekledingen (incl. laminaten en vinylsoorten) ongeveer de helft minder vermogen (warmte) afgeeft dan een tegelvloer.
  • Doordat tegelvloeren in combinatie met warmtepompen werken bij een lagere verwarmingstemperatuur, wordt de warmtedoorgifte efficiënter.
  • Ook vloerkoeling door middel van warmtepompen in combinatie met niet-keramische vloeren werkt minder goed, aangezien bij deze systemen meestal gewerkt wordt met relatief kleine verschillen tussen watertemperatuur en kamertemperatuur, en de koeling dan simpelweg de kamer niet 'bereikt'.
  • Een zwak punt van de warmtepomp is het geluid. Neemt u tegels? Dan hoeft de pomp minder hard te werken, en hoeft deze geen actieve koeling/verwarming bij te schakelen. Dit betekent automatisch minder geluidsoverlast!
  • Het energielabel van uw woning wordt mede gebaseerd op een energie-efficiënte warmtebron. Een niet-efficiënt afgiftesysteem zorgt voor een energieverlies tot de helft, dit blijft hierbij buiten beschouwing. Kiezen voor tegels verkleint dit energieverlies.
  • Tegels geven geen schadelijke stoffen af tijdens dagelijks gebruik en de grondstoffen zijn zelfs ná productie herbruikbaar en onschadelijk.
Tegelvloer berekening

Tuijp Keuken en Bad respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.

100% genieten van betaalbare keukens en badkamers

Keukens

Moderne, design en landelijke keukens. Elke keuken wordt specifiek naar uw wensen en afmetingen speciaal voor u samengesteld! Met onze berekenhulp kunt u vooraf een gemiddelde prijs van de volgens uw specificaties ingevulde keuken bepalen.

Naar de calculator

Badkamers

De mogelijkheden, varianten en combinaties voor een badkamer of toilet zijn eindeloos. Met een uitgebreide showroom en het gebruik van moderne hulpmiddelen, ontwerpen wij, samen met u, direct de badkamer of toilet die aan al uw wensen voldoet! Met onze berekenhulp krijgt u een beeld van de kosten omtrent een renovatie.

Naar de calculator